1. Općenito o zaštiti privatnosti

U poduzeću Marjan Milovanović s.p. poštujemo pravo na privatnost i težimo najvišoj razini zaštite osobnih podataka naših posjetitelja. Prilikom pružanja naših usluga putem naše web stranice, putem elektroničke pošte ili putem telefonskog kontakta te putem svih drugih kanala i alata kojima prikupljamo podatke, a koji su vlasništvo Marjan Milovanović s.p., obvezujemo se postupati u skladu sa zakonima i propisima. koji definiraju zaštitu osobnih podataka, posebice sukladno Zakonu o zaštiti osobnih podataka, Zakonu o elektroničkim komunikacijama i Općoj uredbi EU o zaštiti podataka. Svrha ove Izjave o zaštiti osobnih podataka je informirati Vas o svrhama u koje će Vaši osobni podaci biti prikupljeni i kako će se koristiti, te koja su Vaša prava u vezi s podacima koje imamo o Vama i kako ih ostvariti. U poduzeću Marjan Milovanović s.p. obvezujemo se na: prikupljene osobne podatke koje ste nam dostavili putem web stranice, e-maila i putem svih drugih komunikacijskih kanala koristimo u skladu s ovom Izjavom o zaštiti osobnih podataka te da nećemo prodavati, posuđivati ​​ili na bilo koji drugi način prenositi vaše osobne podatke. podataka trećim osobama, osim u zakonom određenim slučajevima iu svrhu izvršenja naloga. Prilikom narudžbe prosljeđujemo samo Vaše prijeko potrebne podatke trećim osobama koje se brinu za distribuciju i dostavu paketa na kućnu adresu.

2. Voditelj obrade podataka

Administrator Vaših osobnih podataka je Marjan Milovanović s.p. adresa: Beblerjev trg 14, 1000 Ljubljana, Slovenija, porezni broj: SI64773051 e-mail adresa: [email protected], telefonski broj: +385 95 853 1877. Stroga povjerljivost odnosi se na sve teme i sadržaje kojima će se baviti ovlaštena osoba za podatke zaštita.

3. Svrha obrade podataka i vrste osobnih podataka

Svi osobni podaci koje nam dostavite tretirat će se povjerljivo i koristit će se samo u svrhe za koje su dostavljeni. Ukoliko postoji potreba za daljnjom obradom Vaših podataka u drugu svrhu, prethodno ćemo Vas kontaktirati i zatražiti Vašu privolu. Posjet web stranici: Svaki put kada posjetite web stranicu https://martin.hr, log datoteka web klijenta automatski se pohranjuje na web poslužitelju (npr. IP broj – broj koji identificira pojedinačno računalo ili drugi uređaj na Internetu; verzija preglednika, vrijeme posjeta, podaci o lokaciji ili ulaznoj točki pristupa internetu i slično). Ove podatke obrađujemo u svrhu analize koja nam omogućuje poboljšanje sadržaja i korisničkog iskustva na našoj web stranici te upravljanje statistikom posjećenosti na našoj web stranici. Navedene osobne podatke prikupljamo pomoću kolačića, pri čemu ćemo vas prije instaliranja invazivnijih kolačića pitati za vaš pristanak, dok određene druge podatke možemo prikupljati na temelju naših legitimnih interesa. Više o politici kolačića pogledajte ovdje. Marjan Milovanović s.p. Ovako prikupljene podatke obrađuje zasebno i ne povezuje ih s ostalim osobnim podacima korisnika svoje web stranice. Posjetitelj se ne može jedinstveno identificirati samo pomoću ovih podataka. Slanje upita: Na našim stranicama možete ispuniti online kontakt formu za narudžbu proizvoda, naručiti katalog ili bilo koji od proizvoda iz ponude ponuđača Marjan Milovanović s.p., s kojim šaljete Vaš upit za usluge i proizvode. U tu svrhu Marjan Milovanović s.p. od vas prikuplja sljedeće podatke koje dobrovoljno dajete: ime i prezime ili naziv, adresa i mjesto dostave i računa, email adresa, Broj telefona te informacije o sadržaju vašeg zahtjeva. Svi podaci koji se prikupljaju putem ove web stranice ili putem drugih komunikacijskih kanala i alata prikupljaju se u svrhu obavljanja naše osnovne djelatnosti, tj. otpremu martin.hr proizvoda. Vaše podatke koje nam dostavite temeljem ispunjavanja kontakt forme možemo koristiti u svrhu naše interne administracije i vođenja poslovanja. Na temelju naših legitimnih interesa, osim kada vaši interesi ili temeljna prava i slobode prevladavaju nad našim interesima, možemo koristiti i vaše kontakt podatke (e-mail adresu) u svrhu informiranja o našoj ponudi usluga. U svakom trenutku možete prigovoriti obradi Vaših osobnih podataka u svrhu izravnog marketinga. Dodatne informacije o vašim pravima u vezi s izravnim marketingom dostupne su u točki 6. Vaša prava.

4. Korisnici vaših podataka


Svi podaci prikupljeni na temelju gore navedenih pravnih osnova koristit će se u skladu sa svrhom za koju su prikupljeni te se neće prosljeđivati ​​trećim osobama bez Vašeg pristanka.
U okviru zakonskih ovlasti Vaši osobni podaci mogu se priopćiti sljedećim korisnicima podataka:

davateljima poštanskih usluga, davateljima usluga prijevoza, davateljima usluga uništavanja datoteka i nosača podataka;
pružatelji informatičkih usluga u sklopu servisiranja i održavanja softvera;
pružatelji usluga računalstva u oblaku,
administratoru i administratoru web stranice.

5. Razdoblje čuvanja podataka


Uvjeravamo Vas da Vaše podatke čuvamo samo onoliko dugo koliko je potrebno za ispunjenje svrhe za koju su pojedinačni podaci prikupljeni i dalje korišteni, a to su:

log datoteke web poslužitelja čuvaju se do 3 (tri) mjeseca;
podaci na zahtjev čuvaju se najkasnije do kraja godine,
Vaše kontakt podatke u svrhu izravnog marketinga obrađujemo do otkaza, pri čemu se obvezujemo provjeravati postojanje svrhe obrade osobnih podataka u redovitim vremenskim intervalima.

6. Vaša prava


Ispitanik može u bilo kojem trenutku zatražiti od nas da:

 • potvrditi obrađuju li se podaci koji se na njega odnose ili ne,
 • omogućiti pristup osobnim podacima (tj. pregled i kopiranje ili kopiranje),
 • pružamo informacije o obradi tih podataka (npr. o svrsi obrade, vrsti osobnih podataka, korisnicima kojima su osobni podaci dostavljeni ili će biti dostavljeni, očekivanom
 • razdoblju čuvanja podataka, tehničkim i organizacijskim mjerama za zaštitu podataka itd.) ,
 • omogućiti ispravak netočnih osobnih podataka koji se na njega odnose te mu omogućiti dopunu nepotpunih osobnih podataka,
 • omogućiti pravo na brisanje osobnih podataka (tzv. pravo na zaborav),
 • omogućiti pravo na ograničenje obrade,

  Ako sumnjate da obrada Vaših podataka uključuje kršenje zakona s područja zaštite osobnih podataka, također imate pravo podnijeti pritužbu Hrvatska udruga za zaštitu potrošača (HUZP) Ozaljska 93/II, Zagreb, 10 000. Neprofitna organizacija. OIB: 34430285985, tel. broj: +385 1 46 333 66, e-mail adresa: [email protected]
  Također ćemo Vam, na Vaš zahtjev, sukladno važećim zakonima, pružiti i druge informacije vezane uz Vaše osobne podatke koje obrađujemo.
  Obvezujemo se odgovoriti na vaše zahtjeve bez nepotrebnog odgađanja, a najkasnije u zakonom propisanim rokovima.

7. Koje osobne podatke prikupljamo i zašto ih prikupljamo?


Komentari

Kada posjetitelji ostavljaju komentare na stranici, prikupljamo informacije prikazane u obrascu za komentare, kao i korisničku IP adresu i niz korisničkih resursa preglednika kako bismo lakše otkrili neželjenu poštu.

Gravataru možete dati anonimizirani niz generiran iz vaše adrese e-pošte (također nazvan hash) kako biste potvrdili da ga koristite. Politika privatnosti Gravatara dostupna je ovdje: https://automattic.com/privacy/. Nakon što je vaš komentar odobren, vaša profilna slika je vidljiva javnosti u kontekstu vašeg komentara.

Mediji

Ako učitavate slike na web mjesto, izbjegavajte učitavanje slika s uključenim podacima o lokaciji (EXIF GPS). Posjetitelji web stranice mogu preuzeti i dohvatiti sve informacije o lokaciji sa slika na web stranici.

Kontakt forme

Kako bismo zaštitili podatke posjetitelja i naših kupaca, kao i njihove fotografije i sve ostale podatke, moramo prikupljati IP podatke u skladu s najboljim sigurnosnim alatima.

Kolačići

Ako ostavite komentar na našoj web stranici, možete odabrati da svoje ime, adresu e-pošte i web stranicu spremite u kolačiće. Ovo je za vašu udobnost, tako da ne morate ponovno unositi svoje podatke kada ostavljate novi komentar. Ovi kolačići će trajati godinu dana.

Ako posjetite našu stranicu za prijavu, postavit ćemo privremeni kolačić kako bismo utvrdili prihvaća li vaš preglednik kolačiće. Ovaj kolačić ne sadrži osobne podatke i odbacuje se kada zatvorite preglednik.

Kada se prijavite, također ćemo postaviti nekoliko kolačića za pohranu vaših podataka za prijavu i postavki zaslona. Kolačići za prijavu traju dva dana, a kolačići za prikaz godinu dana. Ako odaberete “Zapamti me”, vaša će prijava trajati dva tjedna. Ako se odjavite sa svog računa, kolačići za prijavu bit će uklonjeni.

Ako uredite ili objavite članak, dodatni kolačić pohranjuje se u vaš preglednik. Ovaj kolačić ne sadrži osobne podatke i samo označava ID objave članka koji ste upravo uredili. Istječe nakon 1 dana.

Više o kolačićima pogledajte u politici kolačića klikom ovdje.

Ugrađeni sadržaj s drugih web stranica

Članci na ovoj web stranici mogu sadržavati ugrađeni sadržaj (npr. videozapise, slike, članke itd.). Ugrađeni sadržaj s drugih web stranica ponaša se potpuno isto kao da je posjetitelj posjetio drugu web stranicu.

Ove stranice mogu prikupljati informacije o vama, koristiti kolačiće, ugraditi dodatno praćenje treće strane i pratiti vašu interakciju s tim ugrađenim sadržajem, uključujući praćenje vaše interakcije s ugrađenim sadržajem ako imate račun i prijavljeni ste na tu stranicu.

Analitika

– S kim dijelimo vaše podatke:

Ako zatražite ponovno postavljanje lozinke, vaša IP adresa bit će uključena u e-poruku za ponovno postavljanje.

– Koliko dugo čuvamo Vaše podatke:

Ako ostavite komentar, komentar i njegovi metapodaci zadržavaju se na neodređeno vrijeme. Na taj način možemo automatski prepoznati i odobriti daljnje komentare umjesto da ih držimo u redu za moderiranje.

Za korisnike koji se registriraju na našoj web stranici (ako postoje), također pohranjujemo osobne podatke koje daju u svom korisničkom profilu. Svi korisnici mogu vidjeti, urediti ili izbrisati svoje osobne podatke u bilo kojem trenutku (osim što ne mogu promijeniti svoje korisničko ime). Administratori stranice također mogu pregledavati i uređivati ​​ove podatke.

8. Koja prava imate na svoje podatke?


Ako imate račun na ovoj stranici ili ste ostavili komentare, možete zatražiti izvezenu datoteku osobnih podataka koje imamo o vama, uključujući informacije koje ste nam dali. Također možete zatražiti da izbrišemo sve osobne podatke koje imamo o vama. To ne uključuje podatke koje trebamo čuvati u administrativne, pravne ili sigurnosne svrhe.