POLITIKA KOLAČIČA

U nastavku ćemo predstaviti našu politiku kolačića i postupanje s podacima koje kolačići i tehnologije slične kolačićima. Ova je politika u skladu s Općom uredbom EU-a o zaštiti podataka i lokalnim zakonima. Tvrtka Marjan Milovanović s.p. poštuje i štiti vaše podatke i vašu privatnost. Pročitajte koje kolačiće koristimo i koju funkciju obavljaju.

1. ŠTO SU KOLAČIĆI I ZAŠTO SU POTREBNI?

Kolačić je kratak tekst, kod ili datoteka koja se preuzima u vaš preglednik. Kolačići pomažu web stranici da zapamti postavke koje odredite na web stranici za pregled naše web stranice, npr. jezik, veličinu fonta i druge postavke tako da ih ne morate stalno iznova postavljati kada se vratite. Uz pomoć kolačića prilagođavamo sadržaj na našoj web stranici, pamtimo vaše preferencije i bilježimo vaš posjet našoj internetskoj trgovini. Pregledavanje naše online trgovine ugodnije je, brže i nadasve učinkovitije s kolačićima. Zadaće kolačića su različite te ćemo u sljedećem odlomku predstaviti sve kolačiće i njihove funkcije koje koristimo za bolje korisničko iskustvo.

2. KORIŠTENI KOLAČIĆI


Na našoj web stranici koristimo različite kategorije kolačića koji se dijele na:
• potrebni kolačići
• analitički kolačići
• funkcionalni kolačići i
• oglašivački ili marketinški kolačići.

Neophodni kolačići su kolačići bez kojih naša web stranica ne radi. Ovi se kolačići automatski postavljaju na vaš uređaj i ne mogu se isključiti. Nužni kolačići vas ne mogu identificirati i samo osiguravaju točan prikaz web stranice.

Analitički kolačići omogućuju nam provođenje različitih statističkih analiza naše web stranice. Ovi se kolačići koriste u anonimiziranom obliku, što znači da vas ne mogu identificirati. Korištenje kolačića možete isključiti u svom pregledniku ili banner “upravljanje kolačićima” na dnu naše web stranice.

Funkcionalni kolačići su kolačići koji omogućuju razne funkcije naše web stranice, kao npr postavljanje jezika, spremanje košarice itd. Ove kolačiće ćemo instalirati samo uz vaš prethodni pristanak.

Marketinški kolačići koriste se za isporuku prilagođenog oglašavanja. Ovi kolačići stvaraju vaš profil na temelju podataka na temelju kojih vam se prikazuju oglasi koji vas zanimaju. Ove kolačiće ćemo instalirati samo uz vaš pristanak. Podsjećamo vas da odbijanje korištenja kolačića neće spriječiti prikazivanje oglasa na web stranicama, jer ćete i dalje primati oglase; oglasi koje ćete vidjeti neće biti prilagođeni vašim interesima.

Vlastiti kolačići su kolačići koji pripadaju ovoj web stranici i postavljamo ih na web stranicu od strane nas ili od strane naših ugovornih obrađivača. Više o ugovornim obrađivačima možete pronaći u našim pravilima o privatnosti.

Kolačići treće strane su kolačići s drugih web stranica koji koriste kolačiće kako bi omogućili korištenje personaliziranih oglasa. Ovi kolačići služe za praćenje korištenja interneta i na taj način omogućuju prikazivanje reklama koje su vama relevantne i zanimljive.

3. UREĐIVANJE POSTAVKI KOLAČIĆA

Kada prvi put posjetite našu web stranicu, otvorit će se skočni prozor u kojem možete odabrati odgovarajuće postavke kolačića. Ako ste već posjetili našu stranicu i potvrdili kolačiće, možete promijeniti postavke klikom na banner “upravljanje kolačićima” na dnu naše stranice. Kada posjetite našu web stranicu, automatski će se instalirati samo nužni kolačići, koji su nužni za ispravan rad web stranice, te anonimni analitički kolačići koji prate posjete pojedinim podstranicama na Idollio.com. Preferencijske i marketinške kolačiće instalirat ćemo samo na temelju vašeg pristanka ako potvrdite “Slažem se”.

Za informacije o postavkama kolačića odaberite web preglednik koji koristite.

Krom
Firefox
Internet Explorer
Safari
Opera

Također možete onemogućiti Google Analytics praćenje na sljedećoj poveznici https://marketingplatform.google.com/about/.
Više o kolačićima možete pročitati na: http://youronlinechoices.com/.

4. SVRHA KORIŠTENJA KOLAČIĆA NA WEB STRANICI MARTIN.HR


Kolačići se na našoj web stranici koriste u različite svrhe, a to su:
• prepoznavanje korisnika pri sljedećem posjetu,
• održavanje ocjena artikla koje ste dali,
• analiza web stranice,
• osiguravanje sigurnosti web stranice
• kolačić sesije za praćenje i održavanje košarice,
• kolačić za slanje poruke o nedovršenoj kupnji,
• rad video sadržaja,
• rad chata na stranici i
• oglašavanje.

5. UPORABLJENI PIŠKOTKI NA SPLETNEM MESTU MARTIN.HR

Naziv kolačićaSvrhaTrajanjeTvrtka
__utmaStatistika pregleda web stranice2 godineGoogle
__utmzStatistika pregleda web stranice6 mjeseciGoogle
__utmcStatistika pregleda web straniceTrajanje sesijeGoogle
__utmvStatistika pregleda web straniceTrajanje sesijeGoogle
captchaProvjera i razlikovanje ljudskih vs. robotTrajanje sesijeGoogle
sbKako radi dodatak za Facebook2 godineFacebook
frKako radi dodatak za Facebook3 mjesecaFacebook
xsKako radi dodatak za Facebook3 mjesecaFacebook
c_userKako radi dodatak za Facebook3 mjesecaFacebook
presenceKako radi dodatak za FacebookTrajanje sesijeFacebook
plKako radi dodatak za Facebook1 mjesecFacebook
wdKako radi dodatak za Facebook1 tjedanFacebook
datrKako radi dodatak za Facebook3 mjesecaFacebook
m_pixel_ratioKako radi dodatak za FacebookTrajanje sesijeFacebook
dprKako radi dodatak za Facebook1 tjedanFacebook
actKako radi dodatak za FacebookTrajanje sesijeFacebook
yith_wcaf_referral_tokenRad sustava za partnersko poslovanje (affiliate)30 danaYITH
_trp_TranslatePress višejezični dodatakTrajanje sesijeTranslatePress

6. PRAVA KORISNIKA PRILIKOM OBRADE OSOBNIH PODATAKA POMOĆU KOLAČIĆA

Osim uređivanja postavki kolačića kako je gore definirano, imate priliku ostvariti prava koja vam pripadaju u vezi s obradom osobnih podataka. Ta su prava dodatno definirana u našoj politici privatnosti. 7. PROMJENE I KONTAKT Ova se politika kolačića može promijeniti u bilo kojem trenutku. Ažurirana verzija bit će objavljena na web stranici www.martin.hr/politika-kolacica/. Ako imate pitanja ili trebate dodatne informacije o kolačićima ili obradi osobnih podataka, obratite nam se na [email protected]